Uskalla puhua tunteistasi!

Tim Sparv on johtanut esimerkillään Suomen jalkapallomaajoukkueen EM-kisoihin ja nyt hän rohkaisee esimerkillään isiä puhumaan tunteistaan. Leo-Pekka Tähti puolestaan muistuttaa siitä, että sinun ei tarvitse kokea syyllisyyttä siitä, jos teet asioita, jotka ovat sinulle parhaaksi.

Isät ja miehet ovat tottuneet pärjäämään ja avun pyytäminen on koettu heikkouden merkkinä. On menty vaikka läpi harmaan kiven, kunnes ei ole enää menty. Tässä maailmassa ei tarvitse pärjätä yksin. Hyvinvoiva isä on perheelleen paljon tärkeämpi kuin isä, jota ei enää ole. Kun tuntuu, että enää ei jaksa, niin apua ja vertaistukea on tarjolla. Jussi Kinnunen totesi, että avun pyytäminen ei ole heikkoutta, vaan järjen käyttöä.

Jos mietit, että onkohan liian myöhäistä pyytää apua, niin kannattaa tutustua Mika Törrön tarinaan. Hänen tarinansa käännekohta on ollut se hetki, kun hän on pyytänyt apua ja ottanut apua vastaan. Siitä on alkanut hänen uusi elämänsä, joka on vienyt hänet jo 5. peräkkäiseen Suomen vahvin mies -titteliin. Juha-Pekka Mikkolakin toteaa, että heikkouden paljastaminen on todellista vahvuutta ja rohkeutta.

Maksutonta tukea, tietoa ja keskusteluapua

Isien tukena -kampanjan tarkoitus on rohkaista isiä puhumaan ja hakemaan ajoissa apua, kun hänen puolisollaan tai lapsellaan on haasteita mielenterveyden tai päihteiden kanssa. Tällainen tilanne kuormittaa ja pidempään jatkuessaan uuvuttaa meistä vahvimmatkin. Tähän liittyvästä avusta on kerrottu tarkemmin täällä (Pirkanmaa ja muu Suomi):

Tukea on tarjolla isien lisäksi myös muille, joita aihepiiri koskettaa kuten äideille, sisaruksille tai ystäville. Tuon saman linkin takaa löytyy tietoa tästäkin.

Jos päädyit tälle sivulle ja tarvitset apua itsellesi, mutta et koe kuuluvasi edellä mainittuun ryhmään, niin Mielenterveystalon hakusivulta löytyy kattavasti esimerkiksi mielenterveys- ja päihdepalveluita ympäri Suomen. Tuolta sivulta löytyy myös oirenavigaattori, mikä helpottaa avunhakemista entisestään (esim. keskittymisvaikeudet, itsetuhoisuus, rahapelaamisen ongelmat, unettomuus ja äkilliset elämänkriisit).

Isien tukena -kampanjan päätösjuhla

Isien tukena -kampanja on toteutettu Pirkanmaan FinFamin hallinnoiman ITUA-hankkeen kautta. ITUA-hanke tarjoaa isille tukea arkeen Pirkanmaan alueella ja stigman vastaisen työntekeminen on osa hankkeen työtä. Hanke on päättymässä, joten on aika juhlia vielä kertaalleen Isien tukena -kampanjaa, joka jatkuu juhlan jälkeenkin niin pitkään kuin hankekin.

Päätösjuhlaa vietetään Tampereella torstaina 10.11.2022 klo 18-20 Sampolan auditoriossa. Tapahtumassa esiintyvät mm. JP Leppäluoto, Jussi Kinnunen & Pekka Virtanen sekä improvisaatioteatteriryhmä Harhaliike. Juhla on maksuton, mutta paikkoja on vain rajallinen määrä. Julkaisemme ilmoittautumislinkin syyskuun loppupuolella tällä sivulla: isientukena.fi/juhla/