Tuomo ”Veli Koo” Kasanen

Ajatus isille

Hei isä! 

Muista, että vaikka oletkin mies ja olet mahdollisesti ottanut vastuullesi ja harteillesi kantaaksesi koko maailman painon suojellaksesi perhettäsi, kaikkea ei tarvitse kantaa yksin. Liian moni isä kärsii yksin hiljaa, kun maailma koettelee. Ja sehän koettelee, meitä kaikkia aika-ajoin! Älä jää yksin.

Sinullakin, isä, on oikeus olla haavoittuvainen, tuntea surua ja pelkoa sekä olla välillä toisten kannateltavana. Mitä paremmin sinä voit miehenä ja isänä, sitä paremmin ihmiset voivat ympärilläsi. Olet kaiken hyvän arvoinen ja toivon, että muistat pitää huolta myös ja etenkin itsestäsi! You rock dad-man!
 
- Tuomo "Veli Koo" Kasanen -

Tuomo “Veli Koo” Kasanen on lahtelainen sosiaalisen median vaikuttaja, radiojuontaja sekä näyttelijä. Sosiaalisessa mediassaan hän haluaa saada miesten ääntä kuuluviin – “Nyt on miesten aika puhua!”. Hän kertoo tavoitteekseen muun muassa murtaa miehisyyteen liittyviä tabuja ja tuoda suomalaisen miehen syvempää olemusta näkyviin. Hän on käsitellyt julkaisuissaan myös miesten ulkonäköpaineita, tunne-elämää ja mielenterveyttä, seksuaalisuutta sekä isyyttä ja parisuhdetta koskevia teemoja. Tuomo on myös yksi Facebookin Miestenhuone -yhteisön ylläpitäjistä ja perustajista. Tällä hetkellä ryhmässä on noin 18 tuhatta jäsentä.

Radiojuontajana Tuomo toimii Radio Voimassa. Hänet on myös valittu vuoden positiivisimmaksi lahtelaiseksi vuonna 2021 perusteilla “Hän on rohkea hyväntekijä, joka tekee konkreettisesti ja täysin vapaaehtoisesti tärkeitä asioita muiden hyväksi.”

Tuomo on kertonut avoimesti kokemastaan uupumuksesta ja elämästä sen jälkeen. Uupumuksen myötä Tuomo kertoi alkaneensa tarkastella maailmaa uusin silmin, ja tällöin palo tuoda esiin miesten näkökulmaa ja tunteita vahvistui. Haastatteluissa hän on kertonut, kuinka uupumuksen keskellä havahtui siihen, miten vaikeaa omista tunteistaan ja haasteistaan on kertoa muille. Hän halusi murtaa ylisukupolvisen opitun tavan siitä, ettei omista asioistaan saisi puhua ulkopuolisille – eikä vertaistukea uupumukseen oikein edes löytynyt muista miehistä. Siksi Tuomo halusi perustaa sellaisen väylän itse, ja perustamansa “Sieluni silmin” -blogin myötä avautui mahdollisuus kertoa ja jakaa kokemuksia miehuudesta ja hyvinvoinnista myös muille.

Tutustu Tuomoon myös muualla: