Teemu Ramstedt

Kuva: Kiia Haikola

Ajatus isille

Muiden auttaminen on tunteista parhain ja se mahdollistuu, kun pidämme itsestämme ensin huolta. Pyydämme ja otamme myös apua vastaan. Elämästä ei ole tarkoitus mennä yksin läpi. Rohkeasti avoimuutta kohti.

-Teemu Ramstedt-

Teemu Ramstedt on suomalainen jääkiekkoilija, pelipaikaltaan keskushyökkääjä, joka on pelannut neljäntoista vuoden ajan ammattilaisena Suomessa, Ruotsissa ja KHL:ssä. Jääkiekon pelaamisen Ramstedt aloitti kuusivuotiaana. Ramstedt oli mukana voittamassa Suomen mestaruuden HIFKille keväällä 2011.

Kaudella 2015–2016 HIFKin saadessa SM-hopeaa, Ramstedt voitti pudotuspelien pistepörssin ja hänet valittiin runkosarjan All Stars -kentälliseen.

Vuonna 2014 Ramstedtilla diagnosoitiin haavainen paksusuolentulehdus. Nopeasti yleistyneitä IBD-sairauksia (Crohnin tauti ja haavainen paksusuolentulehdus) on nimitetty jopa uusiksi kansansairauksiksi. Tulehduksellisia suolistosairauksia sairastaa Suomessa yli 56 000 ihmistä, vuosittain yli 2500 saa diagnoosin (ibd.fi, 2022). Diagnoosin saadessaan Ramstedt oli 26-vuotias ja joutui miettimään, pystyisikö enää pelaamaan ammattilaisena. Ura jatkui, osittain avoimuuden ja pukukoppihuumorin avulla.

Jos pyöräily olisi helppoa sitä kutsuttaisiin jääkiekoksi.

-Teemu Ramstedt-

Vuotta myöhemmin Ramstedt perusti IBC Cycling ry:n, pyöräily – ja triathlonseuran, joka levittää tietoutta sairaudesta, antaa näkyvyyttä ja vertaistukea sekä kannustaa liikkumaan. Ramstedt toimi seuran hallituksen puheenjohtajana kevääseen 2022. Vuonna 2015 Suomen urheilugaala nimesi Ramstedtin vuoden esikuvaehdokkaaksi. Vuonna 2013 Ramstedt valittiin Suomen Jääkiekkoilijat ry:n eli pelaajayhdistyksen hallitukseen, 2015 varapuheenjohtajaksi ja 2020 puheenjohtajaksi. Hän on toiminut Jääkiekkoilijoiden Koulutus – ja Ammatinedistämissäätiön hallituksen jäsenenä vuodesta 2021 alkaen. Ramstedt on toiminut myös Suomen Huippu-urheilijoiden Unionin puheenjohtajana vuodesta 2021 alkaen.

Ramstedt haluaa vaikuttaa urheilussa ja sen ulkopuolella sekä edistää monipuolisesti suomalaista urheilua. Hän on 3-vuotiaan tytön ja 1-vuotiaan pojan isä.

Tutustu Teemuun:
www.ramu.fi
twitter.com/teemuramstedt
www.facebook.com/TeemuRamstedtOfficial/
www.instagram.com/teemuramstedt