T.T. Purontaka

Kuva: Anne Yrjänä

Ajatus isille

“Painissa painii mies eikä housut"

Oma poikani sairastui vakavasti n. 12-vuotiaana vuonna 2000 heti avioeron jälkeen. Tiedän miten raskasta se muulle perheelle on pitkine hoitoineen ja terapiaryhmineen, kun kyseessä on sairaus, jonka rippeitä kantaa mukanaan vieläkin.
 
Olemme avautuneet asiasta vuosien saatossa julkisuudessa. Tiedän mistä puhun ja olen käytettävissä parhaani mukaan, kun tarvetta on – etenkin kun olen nyt heti Äitini pois menon jälkeen itse vakavasti sairastunut syöpään.
 
Voimalauseeni on “painissa painii mies eikä housut". Vaikka ulkokuori ois millainen tahansa, ihmisen sielu/sisin kantaa. Se mitä tunnet sydämessäsi, kantaa elämässä niin hyvässä kuin pahassa. Rakkaus on suurin voimavara. Kun sitä saa, sitä voi myös antaa. ❤️
  
                -T.T. Purontaka-

T.T. Purontaka on suomalainen iskelmämuusikko, joka juhli viime vuonna 45-vuotistaiteilijajuhlaa. 90-luvun alussa hän toimi Topi Sorsakosken yhtyeessä basistina ja suuri käännekohta hänen urallaan tapahtui vuonna 1994, kun sooloura iskelmälaulajana alkoi. Uransa aikana T.T. Purontaka on julkaissut 14 levyä, uusimpina albumi “Tahdon elää” vuodelta 2018 sekä kokoelma-albumi ”Näillä mennään” joka on Juhlatripla levy, mukana myös karaoke vuodelta 2022. Uusin sinkku nimeltä ”Mikä on” julkaistiin maaliskuussa 2023. Kappale kertoo siitä, mitä pitkä parisuhde voi tuoda tullessaan. Tänä päivänä Purontaka on vahva osa Suomen tanssiyhteisöä ja viihdyttää vankkaa kuulijakuntaansa edelleen keikoillaan.  

Purontaka on kertonut julkisesti myös henkilökohtaisessa elämässään tapahtuneista vastoinkäymisistä, kuten avioerostaan ja sen laukaisemasta masennuksesta, vakavasta kolaristaan, turvattomasta lapsuudestaan sekä sairastumisesta syöpään. Se, miksi Purontaka on julkisuudessa näistä koettelemuksista kertonut on se, jos joku saisi lohtua ja vertaistuen tyyppisiä tunteita. ”Elämä ottaa elämä myös antaa”

T.T. Purontaka somessa:
www.facebook.com/T.T.Purontaka