Samuli Muje

Kuva: Kari Sunnari

Ajatus isille

"Mutta voimallinen tahto vie miehen läpi harmaan kiven. Eihän ole vielä kaikki toivo mennyt."
Aleksis Kivi, Seitsemän veljestä

-Samuli Muje-

Samuli Muje on tamperelainen näyttelijä, joka on ollut kiinnitettynä Tampereen Työväen Teatteriin siitä lähtien, kun hän valmistui Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitokselta v. 1999. Kattavan teatteriuran ohella hän on näytellyt myös tv-sarjoissa ja elokuvissa.

Samuli on kahden pojan, Severin ja Väinön, isä ja hän on naimisissa näyttelijä Heidi Kiviharjun kanssa. Samuli menetti oman isänsä, näyttelijä Juha Mujeen äkisti kaksi vuotta sitten. Isänsä kanssa he soittelivat toisilleen useita kertoja viikossa ja kävivät aina katsomassa toistensa esitykset. Isän työskennellessä Turun kaupunginteatterissa Samuli tottui viettämään aikaa teatterilla, ja alkoi vähitellen itsekin kasvaa kiinni teatteriin. Hän ei ole osannut kuvitella itselleen toista uraa.

Samulin molemmat pojat ovat tehneet jo useamman teatteriroolin. TTT:n Kissa kuumalla katolla -näytelmässä v. 2017 näyttämöllä työskentelivät yhtä aikaa Samuli, tämän poika, vaimo ja isä. Tällä hetkellä Samulin poika Väinö näyttelee Brucen roolia TTT:n Matilda -musikaalissa.

Näyttelijäntyössä Samuli arvostaa yhteisöllisyyttä, kaverihenkeä ja sosiaalista tukea näyttelijöiden keskuudessa. Vuorovaikutus ja yhteys vastanäyttelijöihin ja yleisöön ovat työn suola. Lajityypeistä lähinnä Samulin sydäntä ovat draama ja komedia. Vapaa-ajallaan Samuli harrastaa salibandya, jääkiekkoa ja pingistä.

Tällä hetkellä Samuli on mukana TTT:n näytelmissä Kiroilua sekä keväällä 2022 ennakkoesityksensä saavassa Berliinin taivaan alla.


https://ttt-teatteri.fi/actors/samuli-muje/
https://ttt-teatteri.fi/program/berliinin-taivaan-alla-2/
https://ttt-teatteri.fi/program/kiroilua/
https://www.aamulehti.fi/kulttuuri/art-2000007452487.html
https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006676465.html