Mika Poutala

Kuvaaja: Hannes Honkanen

Ajatus isille

Mun oma isä kuoli, kun olin seitsemänvuotias. Iloisen pojan elämän täytti synkkyys ja ilottomuus. Sain nopeasti apua mm. terapiasta, mutta se ei siinä tilanteessa juuri auttanut. Lopulta urheiluharrastus oli oma tieni ulos synkkyydestä. Sitä kautta löytyi myös elämän ilo sekä urheilu-ura, joka vei minut maailmalle.

Nyt kolmen lapsen isänä mietin, miten niin pieni poika voi selvitä tuon kaltaisesta tilanteesta. Hyvin selvisin. Onneksi oli lähellä ihmisiä, jotka kantoivat, auttoi ja kannusti. Ollaan toinen toisillemme vierellä kulkijoita, kuuntelijoita ja auttajia. Jos itse tarvitset apua, niin pyydä sitä. Se on lahja itsellesi.

Yhdestä asiasta olen varma. Elämä koettelee jokaista. On iloja ja suruja. Pettymyksiä ja onnistumisia. Menetystä ja saamista. Kaikki tämä on hienompaa, kun on joku tai joitain, kenen kanssa sen voi jakaa.

-Mika Poutala-

Mika Poutala on nelinkertainen olympiapikaluistelija, innostava puhuja ja yksi Suomen positiivisimmista ihmisistä. Poutala toimi ammattiurheilijana yli kymmenen vuoden ajan kiertäen samalla maailmaa noin 130 vuorokauden vuosirytmillä. Hän on kokenut urallaan paljon onnistumisia, mutta myös erittäin täpäriä pettymyksiä. Vancouverin olympialaisissa 2010 hän ylsi viidenneksi ja kahdeksan vuotta myöhemmin Pyeongchangin 2018 olympialaisissa mitali jäi vain kolmen sadasosan päähän.

Poutala on julkaissut kirjan Mitä menestyminen vaatii? (2015), jossa hän osoittaa, että luisteluradalla käytetyt taidot toimivat myös yritysmaailmassa ja muussa elämässä. Mika Poutala kertoo kirjassa rehellisesti asioista, joissa hän on epäonnistunut, jotta lukijat eivät tekisi samoja virheitä. Todellisena moniosaajana Poutala on tehnyt vapaa-ajallaan myös rap-musiikkia taiteilijanimellä ”Plastic” ja vastasi Suomen joukkueen virallisesta kisabiisistä Torinon 2006 ja Vancouverin 2010 olympialaisiin.

Nykyään Mika toimii yrittäjänä, sekä kuntapoliitikkona Espoossa. Perheeseen kuuluu kolme lasta ja vaimo.

Yrityksiä, missä Mika on mukana:
https://www.driim.fi/
https://www.kardinaali.fi/
https://www.newtonfinland.fi/
https://www.keliclothing.fi/
http://www.sportapost.com/
https://www.mestarimaari.fi/

Lisää tietoja, sekä kontaktin Mikaan saat:
https://www.mikapoutala.fi/
https://www.instagram.com/mikapoutala/
https://www.facebook.com/mika.poutala/
https://www.linkedin.com/in/mika-poutala-7496bba5/