Kaj Kunnas

Kuva: Marianne Kummel- Kunnas

Ajatus isille

Yhdessä - ei yksin! Siinä on ITUA.

-Kaj Kunnas-

Kaj Kunnas on tunnettu urheilutoimittajan urastaan, positiivisesta luonteestaan ja lennokkaista lausahduksistaan. Positiivisuuden perikuvaksi luonnehdittu Kunnas työskenteli Ylellä 27 vuoden ajan, ensin ruotsinkielisessä urheilutoimituksessa ja myöhemmin suomenkielisessä. Vuoden 2017 jälkeen hän on työskennellyt freelancerina tehden monipuolisesti kulttuuri – ja viihdealan töitä puhujana, juontajana ja kirjoittajana. Kaj Kunnas kuvailee itseään pedantiksi urheiluhulluksi sanasepäksi: kihloihin hän on mennyt jalkapallo-ottelun tauolla Helsingin Olympiastadionilla, työkokemusta löytyy niin jääkiekosta, olympialaisista kuin Tangomarkkinoiltakin.

Kaj Kunnas saa voimaa ja lohtua ihmisten tapaamisesta. Kunnaksen omat kokemukset aivoinfarktista vuonna 2016 sai monet ihmiset kääntymään hänen puoleensa, kertoen Kunnaksen esimerkin rohkaisseen heitä hakeutumaan tutkimuksiin ja ottamaan oireet vakavasti. Kohtaamiset tällaisten henkilöiden kanssa ovat antaneet molemmille osapuolille paljon.

Kaj Kunnas arvostaa terveyttään ja toipumistaan, ei murehdi asioita, joihin ei voi vaikuttaa, vaan uskoo tänään olevan maailman tärkein päivä. Se riittää, mitä nyt on. Puhujanakin hän korostaa positiivisuuden ja kiitollisuuden merkitystä: aamulla ei voi tietää, kuinka kivaa illalla on.

Kirjat

  • Aikalisä – Urheilun elämä ja totuus (2004, Fontana Media)
  • Kohtaaminen (2017, Mistake Media)
  • Kohtaaminen II (2020, Mistake Media)

Palkinnot

  • Vuoden urheilujournalisti, 2011
  • Vuoden positiivisin suomalainen, 2016

Lisää Kaj Kunnaksesta