Ilkka O. Lavas

Kuva: Suvi Sievilä

Ajatus isille

Isä, olet tärkeä. Olet rohkea kun soitat sosiaalipäivystykseen. Olet rakastava kun soitat lastenvalvojalle. Olet paras kun pyydät apua. Vaikka välillä tuntuu että maailma kaatuu, niin muista aina, että isä on lapselle tärkeä turva. Älä pelkää pyytää apua. 

Pulassa ja ahdingossa ja syrjittyinä olevia isiä on valtavasti. Pyydä apua, älä anna periksi. Ole isä lapselle ja tee kaikkesi, että lapsesi saa kasvaa kanssasi ja oppia tuntemaan sinut. Lapselle tärkeintä on rakastava isä. Olet paras isä.

-Ilkka O. Lavas-

Ilkka Lavas on media-alan sarjayrittäjä, jonka tunnetuimpia yrityksiä ovat mm. legendaarinen City-lehti, Suomen johtava TableOnline.fi pöytävarauspalvelu, telsu.fi TV-opas, Suomikauppa.fi sekä SaunaOnline.fi.

Lavaksen yrittäjän ura alkoi jo 17-vuotiaana, yli 20 vuotta sitten. Ensimmäisen yrityksensä perustamisen jälkeen hän on kasvattanut yrityksistään yli sata ihmistä työllistävän City Family Oy konsernin jolla on asiakkaita yli sadassa maassa. Hänet on palkittu yrittäjyydestä useaan otteeseen. Lisäksi Lavas on ollut lukuisissa vastuutehtävissä ja järjestötoiminnassa. Hän on kirjoittanut neljä kirjaa: Luontainen yrittäjyys (2005), Pysäyttämätön yrittäjyys (2013), Life Changing Secrets (2016) ja Lean Startup (2017). Lisäksi hän on kääntänyt suomeksi teoksen Startup Way -johtaminen.

Lavas on kertonut avoimesti eläneensä lapsuutensa perheessä, jota ovat varjostaneet mielenterveyshaasteet. Lopulta oma työuupumus johti tilanteeseen, jossa terapian avulla pääsi käsittelemään myös näitä lapsuusajan traagisiakin kokemuksia. Lavas kokee, että vaikka hän oli lukenut asioista kirjoista ja opiskellut asioita yliopistossa, terapia opetti häntä ymmärtämään, miten keho toimii ja miten tunteet nousevat pintaan kaukaa lapsuuden ajoista.

Tutustu Ilkkaan:
Ilkka O. Lavaksen kotisivut
Ilkka Twitterissä
Ilkka Facebookissa
Ilkka Instagramissa
CityFamily
Ilkan Menestyvä yrittäjä-blogi