Iikka Kivi

Kuva: Miika Storm

Ajatus isille

Isänä olen oppinut sen, että kovuudelle ja kurille on paljon vähemmän käyttöä kuin myötätunnolle ja anteeksiannolle. Huonot hetket ja vaikeat jaksot eivät määritä meitä tai tee meistä epäonnistujia. Niitä on meillä kaikilla, joten autetaan toisemme niistä yli, vuorotellen.

- Iikka Kivi -

Iikka Kivi on stand up-koomikko, tuottaja ja käsikirjoittaja, joka tunnetaan esimerkiksi Noin viikon uutisten, YleLeaksin sekä Jukka Lindströmin sivuhistorian käsikirjoittajana. Hän on esiintynyt myös esimerkiksi Stand Up! -ohjelmassa sekä tuottanut useita stand up –tapahtumia. Ammattikoomikkona Kivi on toiminut vuodesta 2012 saakka, mutta suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi vuonna 2014 voittaessaan Ylen Naurun tasapaino –televisiokilpailun. Kivi on julkaissut myös teoksen “Menisit ennemmin terapiaan: rehellinen self-help kirja” vuonna 2018. 

Iikka Kivi kuvailee itseään Facebook -sivuillaan “hyväntahtoiseksi törkymöykyksi”. Hänen komiikastaan kerrotaan esimerkiksi seuraavasti: “Kursailematonta puhetta, rehellistä läsnäoloa, yleisön kanssa perseilyä ja paljon naurua – niistä rakentuu Iikan esitys.” Limingassa asuva Kivi vastaa myös tätä nykyä Remakka stand up –klubista yhdessä koomikko Tommi Ylimäisen kanssa. 

Kivi on medialle antamissaan haastatelluissa kertonut olevansa aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija sosiaalisessa mediassa. Hän keskustelee sosiaalisen median kanavissaan esimerkiksi ilmastoon liittyvistä teemoista sekä muista ajankohtaisista aiheista. Kivi onkin sanonut olevansa ympäristöaktivisti, joka ottaa kantaa esimerkiksi ympäristön puolesta ja harrastaa linturetkeilyä sekä luontovalokuvausta.