Harri Gustafsberg

Kuva: Tomi Rehell

Ajatus isille

Isänä oleminen on esimerkkinä olemista, tee kaikkesi että olet se esimerkki lapselle, millaiseksi haluat lapsesi kasvavan.

-Harri Gustafsberg-

Harri Gustafsberg on turvallisuusjohtamisen maisteri, filosofian tohtori, tietokirjailija ja palkittu yrityspuhuja. Harri työskenteli poliisin valmiusyksikkö Karhussa yli 20 vuotta, joista viimeiset kymmenen vuotta operatiivisena johtajana ja kouluttajana. Hän valmentaa, tutkii ja kehittää henkistä suorituskykyä.

Harri on julkaissut useita kirjoja, kuten Mielen valmentamisella optimaaliseen suoritukseen (Kustannus Siipipyörä 2014), Suomen parhaana bisneskirjana 2018 palkittu Tilannetaju, päätä paremmin (Alma Talent Pro 2017) yhdessä työpsykologian tohtori Helena Åhmanin kanssa sekä Karhuryhmä (Otava 2019) yhdessä toimittaja ja rikoskirjailija Heidi Holmavuon kanssa.

Työskennellessään Karhuryhmässä Harri havaitsi, että ääritilanteiden aiheuttama voimakas stressi johti toisinaan virheisiin tehtävien aikana, vaikka ryhmäläisten ammattitaito oli hiottu äärimmilleen. Harri alkoi etsiä yksikölle kouluttajaa. Kun vaativia tilanteita kokenutta ammattilaista ei löytynyt, hän alkoi itse perehtyä asiaan. Näin syntyi URSUS-valmennusmenetelmä. Lopetettuaan työnsä Karhuryhmässä Harri lähti viemään menetelmää eteenpäin kaikille, jotka kärsivät liiallisesta stressistä, eivätkä osaa hallita sitä. Menetelmässä korostuvat stressinhallinnan taidot, inhimillisten voimavarojen ja resurssien vahvistaminen sekä resilienssi (kyky sopeutua vastoinkäymisiin sekä kriiseihin ja palautua niistä). Harri käsitteli resilienssiä tohtorin väitöskirjassaan.

Harrilla on toistuvat, jokapäiväiset rutiinit, joiden avulla haasteista on helpompi selviytyä. Aamuisin hän yleensä käy lenkillä ja usein avannossa. Hän tekee päivittäin hengitysharjoituksia ja meditatiivisia harjoituksia. Harri haastaa itseään mm. vapaasukellusharrastuksessa, jossa kehittyminen ja sukellusmatkojen pidentyminen vaatii mielikuvaharjoittelua sekä kehon ja mielen vuoropuhelua.

Lisää Harrista
www.harrigustafsberg.fi/
www.instagram.com/harrigustafsberg/
otava.fi/kirjailijat/harri-gustafsberg/
yle.fi/uutiset/3-11157925