Esko Kovero

Kuva: MTV, kuvaaja Kimmo Jaatinen/Fremantle

Ajatus isille

”a man got to do what he got to do” 
Tämä lause on v. 1939 ilmestyneestä, John Steinbeckin palkitusta Vihan hedelmät romaanista. Teoksen katsotaan olevan yksi merkittävimmistä syistä siihen, että Steinbeck sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon v. 1962. Esko Kovero halusi osallistua Isien Tukena -kampanjaan yhdellä romaanin kuuluisimmista lauseista. 

-Esko Kovero-

Esko Kovero on koko kansan tuntema näyttelijä, jolla on useita rooleja niin televisiossa, nettisarjoissa, teattereissa kuin elokuvissa. Parhaiten Kovero on tunnettu Ismo Laitelan roolista MTV3-kanavan draamasarjassa Salatut elämät. Hän on näytellyt yhtäjaksoisesti sarjassa koko sen historian ajan, eli vuodesta 1999 lähtien. Lisäksi Kovero on näytellyt mm. televisiosarjoissa Elämän suola, Metsolat sekä Maria Kallio.

Valkokankaalla Kovero on nähty mm. Kiljusen herrasväessä (1981) sekä Talvisota-elokuvassa (1989). Lisäksi hän on toiminut ääninäyttelijän roolissa dubbaamalla tarkastaja Armstrongin roolin animaatioelokuvassa 102 dalmatialaista.

Työuransa aikana Kovero on toiminut näyttelijänä Vaasan kaupunginteatterissa, Turun kaupunginteatterissa sekä Tampereen Työväen Teatterissa ennen ryhtymistään freelance-näyttelijäksi.

Kovero on valmistunut Teatterikoulusta teatteritaiteen maisteriksi vuonna 1983, minkä lisäksi hänellä on sähkö- ja instrumenttiasentajan ammattitutkinnot. Kovero asuu avovaimonsa kanssa Tampereella ja hänellä on kaksi aikuista lasta.