Bablo

Kuva: Sakari Partio

Ajatus isille

“ Mä en osannut pyytää apua,
  sitä ylpeenä tarvinnut en.
  Vaikka esitinkin teräsmiestä,
  olin heikko ja yksinäinen.

  Jos on mennyt ihan rikki,
  ihan palasina jos on,
  eikä enää oo ehjää kohtaa,
  onko vihdoin murtumaton.
  Ja sen jälkeen voiko vielä nousta,
  ja opetella pitämään itsestään,
  vaikka seuraava pysäkki on lopullinen,
  ja on pohjaan jo iskenyt pään. "

        -Bablon laulusta Murtumaton-

Lauluni Murtumaton kuvaa parhaiten ne hetken, kun olisin eniten tarvinnut apua. En ole mielestäni ollut kummoinen isä, enkä ihminen menneisyydessä. Oma Isä heikkouksistaan huolimatta oli se paras Isä, mutta isyyttä ei voi verrata periaatteessa menneisyyteen ja mitä olet sieltä oppinut tai saanut taakaksesi. Sinä olet se joka määrittää sinut, ei menneisyys.
 
Oma kasvaminen nykyisyyteen on ollut pitkä retki, eikä se olisi ollut mahdollista ilman rajua pohjakosketusta. Pitää oppia antamaan anteeksi itselleen ne virheet, joita on tehnyt ja kiittää ihmisiä, jotka ovat olleet matkallasi hyvässä ja pahassa. Kaatuessa on noustava ylös... Kaikki kliseitä, jos niitä sellaisina haluaa pitää. Mutta elämä on jatkuvaa oppimista, josta et koskaan selviä yksin, et edes Teräsmiehenä.
 
        -Bablo-

Kampanjamme uusin tukija on iskelmä- ja rocklaulaja Bablo (oik. Marko Junnilainen). Bablo on julkaissut yhteensä 14 albumia, uusimpana “Murtumaton” vuodelta 2022. Hänen tunnetuimpiin kappaleisiinsa kuuluvat muun muassa Reissumies, Alanyan kuningas, Kauas vuorten taa (Whiskey in the Jar) sekä Taivas sinivalkoinen (Jersey Girl). Uusimpana kappaleenaan Bablo on julkaissut “Luonnon valoa” -nimisen singlen huhtikuussa 2023. Bablo on perustanut ja omistaa levy-yhtiön Ässä Records.

Bablon laulajan ura lähti käyntiin Helsingissä syksyllä 1990, kun sanoittaja-tuottaja Vexi Salmi bongasi hänet soittelemasta kitaraa Helsingin keskustassa aamuyöllä baarien sulkeuduttua. Tästä avautui ovi yhteistyöhön ja ensimmäiset singlet julkaistiin. Siitä lähtien Bablo on toiminut musiikin parissa sekä sooloartistina että laulajana 2000-luvun alussa yhtyeessä nimeltä Kultakurkut. Hän on osallistunut myös Syksyn sävel -kilpailuun sijoittuen neljänneksi sekä vuonna 2013 Tangomarkkinoille päästen finaaliin saakka.

Bablo on julkisesti kertonut myös henkilökohtaisista vaikeuksistaan, kuten alkoholinkäytöstään sekä vakavista mielenterveyshaasteista. Hän on kertonut käsitelleensä myös kappaleissaan omaa pahaa oloaan ja sitä, kuinka pohjaltakin voi nousta.

Tutustu Babloon ja hänen uraansa:
www.bablo.fi/assa-records/
www.instagram.com/bablo_official_/
www.facebook.com/BabloOfficial