Antero Mertaranta

Kuva: MTV / Onni Ojala

Ajatus isille

Hello Suomen isät!

Haluan lähettää teille voimaviestin ympäri valtakuntaa! Pitäkää huolta itsestänne ja läheisistänne!
 
Puhukaa, kun siltä tuntuu, laulakaa ja lausukaa vaikka runoja, että kaikki ymmärtävät.
 
Vaikka välillä tekee kipeää,
niin ei haittaa... suomalainen
isä on maailman paras !!
 
- Anza Mertaranta -
               kolmen hienon aikuisen miehen ISÄ

Antero Mertaranta on koko kansan tuntema urheiluselostaja, toimittaja ja juontaja. Uransa urheiluselostajana Mertaranta on aloittanut 1980-luvun lopulla, mutta koko kansalle hän on tullut tutuksi viimeistään vuonna 1995, jolloin hän ensimmäisen kerran selosti Suomen jääkiekkomaajoukkueen MM-otteluita. Siitä lähtien Mertaranta on lunastanut paikkansa MM-kisojen suosikkiselostajana ja hänet tunnetaankin energisestä ja värikkäästä selostustyylistään. Vuosina 1994–2011 Mertaranta toimi Ylellä pääasiallisena jääkiekon urheiluselostajana, jonka jälkeen hän on toiminut muun muassa MTV Urheilun palveluksessa sekä freelancerina.

Menestyksekkään urheiluselostajan uran lisäksi Mertaranta on toiminut juontajana useissa ohjelmissa, kuten “Se on siinä” -urheiluvisassa, joka esitettiin YLE TV2:lla vuosina 2001–2009 sekä samalla kanavalla vuonna 2009 esitetyssä “Urheiluhullut” -urheilutietokilpailussa. Tällä hetkellä Mertaranta on toimittajana MTV:n Huomenta Suomi-ohjelmassa.

Mertaranta on saanut useita palkintoja ja kunnianosoituksia tekemästään työstä ja persoonastaan. Vuonna 2010 hänet valittiin Radio Gaalassa “Kaikkien aikojen radiopersoonaksi”. Vuonna 2011 Mertaranta valittiin Vuoden Positiivisimmaksi suomalaiseksi ja Kalevalaisten naisten liitto palkitsi hänet Larin Paraske-palkinnollaan. 2012 Mertaranta palkittiin Suomen urheilugaalassa Urheilujournalismipalkinnolla.

Nykyään Antero Mertaranta asuu Lahdessa ja hänen perheeseensä kuuluu kolme aikuista lasta, yksi lapsenlapsi ja avopuoliso.