Amin Asikainen

Kuva: Amin Asikainen / kotialbumi

Ajatus isille

Muista puhua ajoissa, jos jokin painaa mieltäsi tai tuntuu, että et jaksa. Jokaiselle isällä pitää olla joku, kenen kanssa jakaa ilot ja surut. Puoliso tai läheinen ystävä.

-Amin Asikainen-

Amin Asikainen on suomalainen nyrkkeilijä ja ammattilaisten keskisarjan Euroopan mestari. Hän aloitti nyrkkeilyn 12-vuotiaana ja jo ennen ammattilaisuraansa hän voitti painoluokassaan useita Suomenmestaruuksia sekä turnauksia.

Ammattilaisnyrkkeilijäksi Asikainen siirtyi vuonna 2001. Hän otteli 33 ottelua ja voitti niistä 29. Voitoista 19 tuli tyrmäyksellä. Asikainen voitti keskisarjan Suomenmestaruuden vuonna 2003 ja Euroopan keskisarjan mestaruustittelin vuonna 2006. Tällöin hänet rankattiin IBF:n keskisarjan nyrkkeilylistalla kolmanneksi. Vuonna 2007 Asikainen menetti mestaruutensa uusintaottelussa saksalaista Sebastian Sylvesteriä vastaan.

Asikainen lopetti uransa maaliskuussa 2011, mutta teki vielä yhden ottelun mittaisen voitokkaan comebackin vuonna 2016. Nyrkkeilyuran jälkeen Asikainen on työskennellyt Kirkkonummen nyrkkeilykerhon päävalmentajana. Lisäksi Asikainen on nähty televisiossa mm. Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa (2012), Gladiaattorit-ohjelmassa (2017) sekä Farmi Suomi -realitysarjassa (2020).

Tutustu Amin Asikaiseen
Asikainen Instagramissa
Asikainen Facebookissa