Maksutonta tukea, tietoa ja keskusteluapua

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry ja ITUA-hanke tarjoavat maksutonta tukea mielenterveys- ja päihdeomaisille Pirkanmaan alueella. Valtakunnallisesti apua on saatavilla FinFamin alueyhdistysten kautta.

Maksutonta tukea Pirkanmaan alueella

Voit lukea lisää maksuttomasta ja luottamuksellisesta isille kohdennetusta tuesta Pirkanmaan alueella:
www.finfamipirkanmaa.fi/tukea-isille/
ITUA-hankkeen tuki on tarkoitettu erityisesti hankkeen kohdekuntien asukkaille (Akaa, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Parkano, Pälkäne, Ruovesi, Valkeakoski, Virrat ja Ylöjärvi). Sivulta löydät tiedon lisäksi työntekijöiden yhteystiedot sekä isien kirjoittamia tarinoita kokemuksistaan.

Pirkanmaan FinFamin kautta tukea on tarjolla koko Pirkanmaan alueelle. Palvelut ovat avoimia kaikille mielenterveys- ja päihdeomaisille, myös isille (kaikenikäisille: nuoret, nuoret aikuiset, lapsiperheet, työikäiset, ikäihmiset sekä kaikkiin rooleihin: puolisot, vanhemmat, lapset, sisarukset, isovanhemmat, sukulaiset ja ystävät). Voit lukea lisää Pirkanmaan FinFamin toiminnasta: www.finfamipirkanmaa.fi

Maksuton keskustelutuki

Maksuton ja luottamuksellinen keskusteluapu on tarkoitettu psyykkisesti sairastuneiden ja päihderiippuvaisten omaisille ja läheisille. Tätä palvelua kutsutaan nimellä omaisneuvonta. Neuvonnassa omainen saa tukea omaan jaksamiseen, toivoa muuttuneeseen arkeen ja tietoa psyykkisistä sairauksista sekä mielenterveys- ja päihdepalveluista.

Pirkanmaan FinFamin omaisneuvonnan sähköinen ajanvaraus:
Klikkaa tästä Pirkanmaan FinFamin VARAUSKALENTERIIN

ITUA-hankkeen omaisneuvonnan ja vertaistapaamisten sähköinen ajanvaraus:
Klikkaa tästä ITUA-hankkeen VARAUSKALENTERIIN

Pirkanmaan FinFamin omaisneuvonta:

Maksutonta tukea muualla Suomessa

Valtakunnallisesti (muu kuin Pirkanmaa) tietoa ja tukea on tarjolla FinFamin jäsenyhdistysten www.finfami.fi/jasenyhdistykset sekä FinFamin keskusliiton Mahdollisuuksia-sivun kautta. Isien lisäksi palveluiden pariin ovat tervetulleita kaikki, joille läheisen tilanne aiheuttaa huolta.