Isien tukena -kampanja käynnistyy

Suomalaiset julkisuuden henkilöt haluavat osoittaa tukensa ja kannustuksensa isille. Mielenterveys- ja päihdeasioihin liittyvä stigma ja pärjäämisen kulttuuri estävät isiä hakemasta apua, kun läheinen on sairastunut psyykkisesti tai hänellä on ongelmia päihteiden käytön kanssa. Isiltä uupuukin usein riittävä tieto siitä, kuinka sairastunutta voi tukea uupumatta itse.

Kun yksi sairastuu, monen maailma muuttuu. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi lapsen sairastuessa tilanne kuormittaa myös vanhempia, sisaruksia ja muita läheisiä. Puolison sairastuessa isän rooli perheen arjen pyörittämisestä kasvaa ja huoli sairastuneesta lisää henkistä kuormitusta. Tilanteet voivat olla hyvinkin vaikeita ja niillä on vaikutuksia usein myös perheen taloudelliseen tilanteeseen. Ongelmilla on myös tapana siirtyä sukupolvelta toiselle, ellei niiden ennaltaehkäisyyn kiinnitetä huomiota ajoissa.

Isien tukena -kampanja haluaa olla nostamassa esiin tätä ilmiötä, vähentää mielenterveys- ja päihdeasioihin liittyvää stigmaa sekä kannustaa isiä hakemaan tietoa ja tukea ajoissa. Isien hyvinvointia tukemalla vaikutetaan koko perheen jaksamiseen ja hyvinvointiin. Vertaistuen merkistystä ei sovi myöskään unohtaa. Monet isät elävät samankaltaisessa tilanteessa ja usein olotila helpottuu, kun huomaa muiden kokeneen samoja asioita ja tuntemuksia.

Isät, hakekaa tukea ajoissa myös itsellenne!

Lisätietoja kampanjasta: Isien tukena -kampanja
Lisätietoja isille tarjolla olevista maksuttomista tukimuodoista: www.finfamipirkanmaa.fi/tukea-isille/